Vaststelling huurprijs bedrijfsruimte

Hoe bepaalt u de huurprijs van uw (bedrijfs)ruimte? Voorkomen is beter dan genezen!

Vanmorgen was ik in Roermond om een lezing te geven over aanpassing van de huurprijs van 290-(bedrijfs)ruimte, waarbij de totstandkoming van een nieuwe huurprijs diepgaand is besproken.

Daarbij zijn verschillende deelonderwerpen behandeld, zoals het benoemen van een deskundige, de gang naar de rechter en de aspecten waarmee een deskundige rekening houdt bij het bepalen van de (nieuwe) huurprijs.

De wijze waarop een deskundige vergelijkbare panden selecteert en verschillende vergelijkingsmethodieken hanteert is namelijk van groot belang bij het bepalen van de huurprijs. Een verhuurder en/of een huurder is vervolgens – met de juiste kennis – veel beter in staat om kritiek te kunnen uiten op een (concept-)deskundigenrapport.

Menig verhuurder en/of huurder laat deze kans (het uiten van kritiek en daarmee kunnen beïnvloeden van het definitief rapport) helaas vaak aan zich voorbij gaan, waardoor zij uiteindelijk met een te lage of te hoge huurprijs worden opgezadeld. Zodra het rapport van een deskundige namelijk definitief is en bij de rechter belandt, zal er nog maar weinig voor partijen in te brengen zijn om nog effectief invloed te kunnen uitoefenen op de hoogte van de huurprijs.

Ook hier geldt dus: voorkomen is beter dan genezen. Mocht u als verhuurder of huurder geconfronteerd worden met een (tussentijdse) huurprijsaanpassing of wijziging waarover u het niet met elkaar eens wordt en ligt de weg naar de rechter in het verschiet, laat u dan vooraf adviseren door een advocaat gespecialiseerd in huurrecht. Dat scheelt u wellicht in een latere fase een (flinke) slok op een borrel.

Mr. J.R.P.M. Scheepers

Vanwege groot succes hebben wij inmiddels onze bijeenkomst over huurrecht ingepland. Mocht u onze lezing van vanmorgen gemist hebben, dan nodig ik u graag uit voor onze volgende kennissessie op 31 mei 2018 om 10:00 uur bij Golf & Country Club de Herkenbosche. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@rayadvocaten.nl of via 0475-387270.

 

© Ray Advocaten B.V.

Algemene voorwaarden:  http://www.rayadvocaten.nl/algemene-voorwaarden-2019/

klachtenregeling: http://www.rayadvocaten.nl/wp-content/uploads/2019/01/Klachtenregeling-Ray-Advocaten-B.V.pdf